Reis door het Lichaam

Reis door het Lichaam is een educatief programma voor het stimuleren van lichaamsbewustzijn, zelfbewustzijn en eigenwaarde bij kinderen door middel van mindfulness, beweging, dans, yoga en tekenen.

Jonge kinderen zijn van nature creatieve kunstenaars die de signalen van hun lichaam volgen. Ze vragen zich niet af of ze wel kunnen voetballen, of dansen, maar ze doen dat gewoon. Naarmate je ouder wordt krijgt het hoofd steeds meer invloed. De maatschappij is nog steeds grotendeels gericht op het denken met het hoofd. Hierdoor wordt het naarmate je ouder wordt steeds uitdagender om je gevoel, wat zich openbaart via het gehele lichaam, te blijven volgen.

Mijn inziens is het belangrijk dat kinderen hun creatieve vaardigheid vooral niet afleren en dat is mogelijk wanneer zij leren wat daarvoor nodig is. In dit programma ontvangen zij kennis en tools om met hun hele lichaam te blijven samenwerken door de taal van het lichaam te leren begrijpen. Hierdoor is het gemakkelijker om authentieke keuzes te blijven maken, ook wanneer je steeds meer opgroeit, die echt bij je passen.

Voor uitgebreide informatie over het programma en of dit past op uw school of instelling:

www.reisdoorhetlichaam.nl